ARNAUD LAMBERT
Położona jest 5 km na południe od Saumur. Arnaud Lambert rozpoczął swoją karierę w winiarstwie w 2005 roku wraz z ojcem Yvesem w Domenie Saint Just, stworzonej przez tego ostatniego dziesięć lat wcześniej. Ich celem jest jakość, dlatego w 2009 r. przeszli na rolnictwo ekologiczne i wznowili uprawę na ośmiu polach otoczonych murami (szczepy Chenin i Cabernet Franc) należących do Château de Brézé.
SAUMUR BLANC Saint Cyr en Bourg 2017
100% Chenin Blanc, świeży zapach białych owoców, cytrusów, z nutami kwiatowymi i mineralnymi. Pełne i długie odczucie smaku na podniebieniu, z owocami i mineralnością na finiszu. Spożywać co najwyżej pięcio- siedmioletnie, najlepiej z rybami i drobiem w śmietanie.
SAUMUR RED CLOS MAZURIQUE 2017
certyfikowane wino biologiczne FR BIO-10: 100% Cabernet Franc. Zapach czerwonych owoców i lekko pikantne nuty roślinne pobudzają łakomstwo. Miękkość i lekkość w ustach; znajdziemy owocowe i roślinne nuty typowe dla odmiany Cabernet Franc. Taniny bardzo miękkie a nawet uwodzicielskie!
Idealne z filetem z wołowiny i dziczyzną.